De geldautomaat voor iedereen
09-07-2021 - 14:26

De geldautomaten van ABN AMRO, ING en Rabobank maken plaats voor de geldautomaten van Geldmaat. Deze automaten worden gelijkmatiger over Nederland verspreid zodat iedereen gemakkelijk geld kan blijven opnemen en storten.

We betalen steeds minder contant. Hierdoor neemt het gebruik van geldautomaten af. Om contant geld toch voor iedereen beschikbaar te houden, werken ABN AMRO, ING, Rabobank en Geldmaat aan een efficiënter, bankonafhankelijk netwerk van geldautomaten.

Daarom ziet u steeds meer geldmaten verschijnen. En de automaten zien er straks niet alleen hetzelfde uit, ze werken ook allemaal hetzelfde. Handig!

Wat betekent Geldmaat concreet voor u?
1             U houdt uw eigen bankpas
2             Met elke bankpas geld opnemen bij Geldmaat
3             U blijft klant bij uw eigen bank
4             Alle automaten werken hetzelfde
5             Zo vaak en zoveel geld opnemen als uw saldo en paslimiet toestaan

Vind een geldautomaat in uw buurt

https://www.locatiewijzer.geldmaat.nl/

Bron: geldmaat.nl

Valse Sms-berichten
08-07-2021 - 08:17

Er zijn op dit moment criminelen actief via SMS.

Zij sturen bijvoorbeeld een bericht dat uw bankpas vervangen moet worden. Uw bank stuurt nooit een bericht via SMS, en bovendien regelt uw dossierbeheerder dat voor u. Mocht u zo'n sms ontvangen verwijder hem dan direct.

Berichtgeving Rabobank
08-07-2021 - 08:16

Vanaf 1 september worden de tarieven van de Rabobank voor contant geld aangepast. 

Geld storten kunt u 4 keer per jaar voor € 2,25. Als u vaker geld stort kost het € 9,50 per keer.

Pinnen bij een automaat van de Rabobank of Geldmaat blijft gratis, maar als u bij een andere bank geld opneemt kost dat € 0,75 per keer.

TIP: in de meeste winkels in Nederland kunt u uw boodschappen met pin betalen. Dit kost geen geld.

Mentorschap

Als iemand geen beslissingen (meer) kan nemen over zijn of haar persoonlijke verzorging, verpleging, behandeling en begeleiding, kan er een mentorschap worden aangevraagd. Een mentor behartigt dus niet de financiële belangen maar de zogenoemde niet-vermogensrechtelijke belangen.

Mentorschap is een ingrijpende gebeurtenis in iemands leven. Daarom kan niet zomaar iedereen erom verzoeken. Iemand die mentorschap nodig heeft, kan zelf een verzoek doen, maar meestal gebeurt dit door een partner, familielid, voogd, curator, bewindvoerder of zorginstelling.

Wat doet een mentor?
Een mentor behartigt de zorgbelangen van de cliënt, regelt persoonlijke zaken en treedt op als wettelijk vertegenwoordiger. De mentor is bevoegd om beslissingen te nemen over verzorging, verpleging, behandeling en begeleiding van de cliënt. De mentor neemt de beslissingen zo veel mogelijk in overleg met de cliënt.

Mentoren van Bewindvoerderskantoor Kroezen beslissen niet over gevoelige, hoogstpersoonlijke zaken zoals donorregistratie of het opstellen van een euthanasieverklaring. Wel adviseert een mentor over het zorg- en behandelplan van de cliënt. Ook treedt een mentor op wanneer hij meent dat er verkeerde beslissingen genomen (dreigen te) worden.

Wilt u meer weten over wat een professioneel mentor inhoudt, klikt u dan hier.

Mentorschap combineren met bewindvoering
Bij de aanvraag van een mentorschap wordt vaak ook voor bewindvoering gekozen. Als Bewindvoerderskantoor Kroezen ook als bewindvoerder wordt benoemd, zal hier een andere dossierhouder voor worden aangesteld dan de mentor. Ook als de bewindvoering bij een ander kantoor loopt, kan een mentor van Bewindvoerderskantoor Kroezen uitstekend zijn werk doen in het belang van zijn cliënt.

Nieuws en actualiteiten ›