Zorgverzekering 2024
14-11-2023 - 13:40

Gisteren hebben alle zorgverzekeraars de premies voor 2024 bekend gemaakt. Gemiddeld is de premie voor een basisverzekering € 9,00 gestegen, maar niet alleen de prijzen zijn veranderd! Op de website van je zorgverzekeraar kun je alle wijzigingen terugvinden.

Tot en met 31-01-2024 is het mogelijk om over te stappen naar een andere verzekeringsmaatschappij. Of dit de moeite waard is, is sterk afhankelijk van je persoonlijke situatie en wensen. Via de zorgvergelijker van de consumentenbond kun je kijken welke verzekering bij jou past!

Voor mensen met een laag inkomen bestaat er een mogelijkheid om een collectieve ziektekostenverzekering af te sluiten via de gemeente. Welke opties jouw gemeente biedt, kun je vinden op www.gezondverzekerd.nl.

Wil je overstappen? Of twijfel je? Neem dan contact op met je bewindvoerder voor overleg.

Zie ook: zorgwijzer.nl en rijksoverheid.nl.

Armoedebeleid na verkiezingen
07-11-2023 - 13:58

Door de hoge inflatie van de afgelopen 2 jaar zijn armoedebeleid en armoedebestrijding hoger op de politieke agenda komen te staan. Ook de term ‘bestaanszekerheid’ wordt door steeds meer politici gebezigd. Maar welke concrete plannen hebben zij nu eigenlijk? Kassa heeft een drietal stellingen over dit onderwerp voorgelegd aan twaalf lijsttrekkers. Lees hier hun antwoorden en plannen.

Inflatie
02-02-2023 - 10:47

De inflatie is deze maand sinds lange tijd weer wat gedaald. De reden daarvoor is het prijsplafond dat op 01-01-2023 is ingegaan. Hoewel de prijzen van gas en stroom gedaald zijn, blijven de prijzen in de supermarkt nog steeds stijgen. De producten die het meest in prijs gestegen zijn, zijn brood, melk, kaas, eieren en vlees. Over heel 2022 was de inflatie 10%.

Naast het prijsplafond heeft de overheid begin dit jaar nog meer koopkrachtmaatregelen getroffen, zoals o.a. de energietoeslag voor mensen met een minimuminkomen, verhoging van het wettelijk minimumloon en aanpassing van de inkomstenbelasting. Meer hierover lees je op Nibud.nl. Al deze maatregelen zouden ervoor moeten zorgen dat onze koopkracht in 2023 stijgt t.o.v. 2022.

Heeft u geldzorgen of dreigt u in de schulden te raken? Neem dan – geheel vrijblijvend – contact met ons op, wellicht kunnen wij u verder helpen. Telefonisch zijn wij te bereiken op 04 85 – 57 24 22.

Bronnen:

NOS Inflatie zakt

NOS Inflatie 2022

BNN VARA Kassa

Waarschuwing Rabobank
18-10-2022 - 08:17

De Rabobank heeft afgelopen weekend de volgende waarschuwing onlinge gezet: 

Wordt je gebeld door zogenaamd een medewerker van Rabobank die zegt dat je geld in gevaar is? Hang direct op! Criminelen gebruiken het telefoonnummer van Rabobank en de naam van onze medewerkers om jouw geld te stelen. Installeer ook nóóit op verzoek software op je pc of tablet. Trap er niet in! Waarschuw ook je familie, vrienden en kennissen voor deze oplichterstrucs.

Rabobank zal je nooit vragen om:

  1. Je betaalpas op te sturen of mee te geven;
  2. Je beveiligingscode door te geven;
  3. Geld over te maken;
  4. Via een link in een e-mail of sms in te loggen in Rabo Online Bankieren;
  5. Je kleurcode te scannen die je van iemand anders hebt ontvangen;
  6. Om een softwareprogramma als Teamviewer, Anydesk of LogMeIn te installeren om op afstand mee te kijken op je tablet, laptop of pc;

Voor tips over veilig bankieren en informatie over vormen van fraude kun je terecht op veiligbankieren.nl. En vergeet niet: "Hang op! Klik weg! Bel uw bank!"

Regeling energieplafond
05-10-2022 - 11:59

Gisteren is de definitieve regeling voor het energieplafond bekend geworden en deze luidt als volgt: "Vanaf 1 januari 2023 geldt een prijsplafond op energie voor alle huishoudens en andere kleinverbruikers. Voor gas wordt het maximale tarief €1,45 per kuub tot een verbruik van 1.200 kuub. Voor elektriciteit wordt het maximale tarief verlaagd tot €0,40 per KWh en het maximale verbruik verhoogd tot 2.900 kWh." De volledige regeling is terug te vinden op rijksoverheid.nl.

Deze regeling komt erop neer dat een gemiddeld huishouden een termijnbedrag van €225 tot €250 per maand zal moeten gaan betalen. Let wel: wie méér verbruikt dan het gemiddelde, betaalt een hoger tarief. Het is en blijft dus de moeite waard om daar waar mogelijk zuing te zijn met gas- en stroomverbruik. 

Bronnen: Gelderlander.nl en NOS.nl.

UPDATE 20-10-2022: in de maanden november en december krijgt iedereen met een kleinverbruiksaansluiting €190 korting op de energierekening. De wijze waarop deze korting wordt verrekend verschilt per energieleverancier. Lees hier wat de mogelijkheden zijn.

Prinsjesdag 2022
21-09-2022 - 06:25

Op Prinsjesdag maakt het kabinet altijd de plannen voor het volgende jaar bekend. Dit jaar was de hoop erop gevestigd dat er maatregelen getroffen zouden worden om de koopkracht te verbeteren. Gelukkig gaat dat ook gebeuren! Zie hieronder een aantal wijzigingen:

  • Het minimumloon gaat omhoog;
  • De toeslagen gaan omhoog;
  • De inkomstenbelasting wordt verlaagd en de arbeidskorting verhoogd;
  • Er komt een maximumprijs voor energie tot eind 2023;

Volgens het Centraal Planbureau zullen deze (en andere) maatregelen zorgen voor een koopkrachtstijging van 3,9% in 2023 en dat is natuurlijk goed nieuws!

Let wel: gas en stroom blijven duur, zie hieronder een aantal slimme bespaartips.

Kijk op NU.nl en NOS.nl voor meer informatie over deze en alle andere wijzigingen.

Besparen, besparen, besparen!
15-09-2022 - 07:01

Het is een terugkerend thema en niet alleen op onze website! Op de radio, in nieuws- en actualiteitenprogramma's, op social media en misschien ook wel bij u thuis. Gelukkig zijn er op internet een hoop slimme tips te vinden en daarom delen we er nog maar eens een paar! 

Bron: Milieu Centraal

Afbeelding nieuwsbericht
Red jij het nog?
08-09-2022 - 10:09

Steeds meer mensen maken zich zorgen over de hoge inflatie en vragen zich af hoe ze de eindjes aan elkaar moeten knopen. Daarom is het programma ‘Kassa’ van BNNVARA afgelopen maandag (05-09) een campagne gestart om aan iedereen die zich zorgen maakt, ruimte te geven om zich daarover uit te spreken:

Kortom, waar ben je het meest bezorgd over? Wij horen graag jouw verhaal. Gebruik de hashtag #IkRedHetNietMeer op sociale media, vertel iets over jouw zorgen en deel het met ons via de hashtag #KassaTV op de mention @kassa_bnnvara (Twitter) of @bnnvarakassa (Instagram). We houden je op de hoogte via onze sociale-mediakanalen.

Maak jij je ook zorgen? Of heb je misschien slimme tips voor anderen? Deel die dan!

Wil jij hulp bij het maken van een overzicht van alle inkomsten en uitgaven? Wil je graag dat iemand een keer met je meekijkt of je kunt besparen op je vaste lasten? Of heb je andere vragen over je financiën? Neem dan (vrijblijvend) contact met ons op: 0485 - 572 422.

Bron: BNNVARA

UPDATE 04-10-2022: "Hoe reageert de politie?"

Btw-verlaging energie
24-05-2022 - 09:02

Per 1 juli wordt de BTW op gas en stroom tijdelijk verlaagd van 21% naar 9%. Toch lijkt dat voor veel huishoudens nog niet de oplossing te zijn voor de enorm snel gestegen energieprijzen. Ondanks de verlaging van de BTW, zijn de kosten ruim 70% hoger ten opzichte van vorig jaar. Verschillende Nederlandse gemeenten hebben hierover al aan de bel getrokken bij het kabinet. 

Bronnen: Nidbud & Radar AVROTROS

Afval scheiden
24-05-2022 - 08:59

Wellicht heb je er nog nooit bij stil gestaan, maar afval scheiden is een milieuvriendelijke manier om geld te besparen. In de meeste gemeentes worden bepaalde afvalsoorten namelijk gratis opgehaald, bijvoorbeeld PMD (plastic, metalen verpakkingen en drinkpakken) en papier. Door afval te scheiden kun je dus geld besparen én draag je bij aan een beter milieu, als afval goed gescheiden wordt kan het namelijk gerecycled worden. Wil je meer weten over hoe dat moet? Kijk dan op de website van Kassa of op de afvalscheidingswijzer.

Tarieven

U vindt hier een overzicht van onze tarieven voor 2023 die zijn vastgesteld door de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid en zijn gepubliceerd in de Staatscourant. In dit overzicht staan de meest voorkomende zaken. Staat uw situatie er niet tussen? Ga dan naar het uitgebreide overzicht.

Bijzondere bijstand
Afhankelijk van de hoogte van uw inkomen en vermogen kunt u in aanmerking komen voor vergoeding van uw kosten of een bijdrage aan uw kosten via de bijzondere bijstand van de gemeente. De aanvraag voor deze vergoeding verzorgen wij voor u.

Griffierechten
Voor de aanvraag van een beschermingsmaatregel zoals bewindvoering, mentorschap en curatele brengt de rechtbank € 86,00 aan griffierechten in rekening. Griffierechten zijn de kosten voor de behandeling van de zaak door de rechter.

 

Maandelijkse tarieven

Bewindvoering zonder schulden:  
Voor een alleenstaande                                     € 125,54
Voor samenwonenden € 150,54
Bewindvoering met schulden:  
Voor een alleenstaande                                         € 162,44
Voor samenwonenden € 194,81
Curatele of combinatie bewind en mentorschap:  
Voor een alleenstaande zonder schulden € 225,97
Voor een alleenstaande met schulden € 258,94
Mentorschap:  
Standaard beloning                                                  € 125,54
   

Eenmalig tarief

Aanvangswerkzaamheden:  
Bewindvoering alleenstaande       € 709,06
Bewindvoering samenwonenden € 850,63
Curatele of combinatie bewind en mentorschap (1 persoon) € 1.275,34
Mentorschap (1 persoon) € 709,06
Opmaken eindrekening en -verantwoording:  
Alleenstaande € 266,20
Samenwonenden € 319,44
Bankkosten per jaar:                                
Alleenstaande     € 10,00
Samenwonenden € 20,00

Diensten

Budgetbeheer

Budgetcoaching

Lees meer
Bewindvoering

Bewindvoering

Lees meer
Mentorschap

Mentorschap

Lees meer
Curatele

Curatele

Lees meer
Nalatenschappen

Nalatenschappen

Lees meer
Staat de dienst die u zoekt er niet tussen? Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder. Contact opnemen
Nieuws en actualiteiten ›