Tip & Tricks voor het warme weer
18-07-2022 - 14:34

In de zomer kunnen de temperaturen flink oplopen. Dat is tot op zekere hoogte prettig, bijvoorbeeld voor mensen die van strand- en terrasbezoek houden, maar er zijn grenzen aan wat comfortabel is. Hoe zorg je dat de boel koel blijft? Radar en RADAR+ geven tips en trucs om het thuis, in de auto en op het werk fris te houden.

Hier volgen 15 tips om jezelf en anderen koel te houden wanneer het zeer warm weer is, ingedeeld in 3 categorieën. Deze adviezen komen oorspronkelijk uit een artikel van RADAR+. De redactie van Radar heeft ze geredigeerd en aangevuld met tips van WhatsApp-volgers. Onderaan dit artikel vind je de laatste update-datum. 

Eten en drinken: geen ijsblokjes s.v.p.! En vermijd alcohol en 'zwaar' eten

1. Snak je naar cola met een berg ijsblokjes? Niet aan toegeven: als reactie op zo'n koude plens schiet je thermostaat onmiddellijk omhoog. Ook van hete thee ga je harder gloeien. Lauwwarme kruidenthee is een betere keuze: daarvan krijg je 't ietsje warmer, waarop je lichaam de temperatuur meteen naar beneden bijstelt.

2. Flink aan het bier bij de barbecue is niet slim. Alcohol heeft een uitdrogend effect, net als thee en koffie. Kun je je ochtend-espresso niet missen, drink er dan een groot glas water naast.

3. Dagelijks twee liter water drinken is niet overdreven in tropische omstandigheden. Saai? Leuk het op met schijfjes citroen, limoen, sinaasappel of komkommer. Wat vers gesneden citroengras of gember erdoor is ook lekker.

4. Sla zware lasagneschotels en heftige moussaka's over: dat moet je allemaal verteren en daar krijg je het warm van. Neem ruim groente en fruit om je zout- en vochtgehalte op peil houden -meloen, sla, tomaat, aardbeien, radijs, avocado en witlof werken extra verkoelend- en ga voor veel kleine hapjes op een dag (leve de tapas).

5. Een mooi excuus om sushi te bestellen: de oven en het fornuis maken het huis alleen maar warmer.

Thuis en omstreken: alleen je polsen onder de kraan - en doe verder weinig

6. Bij gebrek aan luiken en zonneschermen is de beste manier om de zon buitenshuis te houden: ramen en gordijnen dichthouden. Doortochten doe je 's ochtends vroeg.

7. Kop onder de kraan is niet nodig. Alleen je polsen onder koud stromend water houden en je hele lijf frist supersnel op.

8. Elk nadeel heb z'n voordeel. De beste remedie tegen de hitte blijft zo min mogelijk uitvoeren. Tranquilo dus, en stofzuigen en ramen lappen uitstellen tot frissere tijden.

9. De computer en tv uitzetten - echt off, dus niet op standby - scheelt onnodige warmte in huis.

 

10. Uiteraard werkt een luifel, maar natuurlijke zonwering is stukken sympathieker. Overweeg leilindes te planten.

Slapen: benut natte was en douche niet koud maar lauw

11. Hang natte was in de slaapkamer te drogen. Dat houdt de lucht vochtiger en koeler.

12. Leg een paar plastic flessen water of koelboxelementen in de vriezer. 's avonds zet je ze in een plastic teil in de slaapkamer. Draaiende ventilator ervoor: doe-het-zelf-airco.

13. Bij tropische temperaturen is een ijskoude douche aanlokkelijk, maar uiteindelijk krijg je het er alleen maar warmer van. Lauw water maakt fris en rozig.

14. De beste methode om warme lucht uit de slaapkamer te krijgen en koele erin: zet een raam een klein stukje open en laat een flinke ventilator in de deuropening richting gang blazen.

15. Warme lucht stijgt op dus je zoon met hoogslaper kan z'n matras beter een paar dagen op de grond leggen. En is de slaapzolder een oven? Beneden op de bank slaapt het deze keer lekkerder.

Tips van WhatsApp-abonnees

Hoe houd jij het hoofd koel?', vroeg Radar via een WhatsApp-bericht. Enkele tips:

 

 • 'Voeten in een teiltje water' (Miriam)
 • 'Ik leg een nat gemaakt gastendoekje in mijn nek en draai dat geregeld om. Van tijd tot tijd opnieuw nat maken onder de koude kraan. ' (Margriet)
 • 'Blijf zoveel mogelijk in de schaduw. Drink veel en voornamelijk water, dat hoeft niet zo koud mogelijk te zijn. Moet je naar buiten, neem dan een hoed of een paraplu mee.' (Mala)
 • Thee zetten van verse mint en limoen. Laten koud worden in de koelkast. Grote bakken salade klaarmaken, zodat je niet hoeft te koken.' (Heiltjen)

BRON: Radar.avrotros

Afbeelding nieuwsbericht
Zomervakantie
15-07-2022 - 14:41

Ook voor ons is de zomervakantie begonnen! Dat betekent dat u in de komende periode te maken kunt krijgen met een vervanger van uw vaste bewindvoerder en/of mentor/curator. Uiteraard zal de vervanger zijn uiterste best doen om u zo goed mogelijk te helpen. De reactietermijn kan door drukte langer zijn dan u van ons gewend bent. 

Bij deze willen wij iedereen een fijne zomerperiode toewensen! 

Afbeelding nieuwsbericht
Btw-verlaging energie
24-05-2022 - 09:02

Per 1 juli wordt de BTW op gas en stroom tijdelijk verlaagd van 21% naar 9%. Toch lijkt dat voor veel huishoudens nog niet de oplossing te zijn voor de enorm snel gestegen energieprijzen. Ondanks de verlaging van de BTW, zijn de kosten ruim 70% hoger ten opzichte van vorig jaar. Verschillende Nederlandse gemeenten hebben hierover al aan de bel getrokken bij het kabinet. 

Bronnen:
Nidbud
Radar AVROTROS

Afval scheiden
24-05-2022 - 08:59

Wellicht heb je er nog nooit bij stil gestaan, maar afval scheiden is een milieuvriendelijke manier om geld te besparen. In de meeste gemeentes worden bepaalde afvalsoorten namelijk gratis opgehaald, bijvoorbeeld PMD (plastic, metalen verpakkingen en drinkpakken) en papier. Door afval te scheiden kun je dus geld besparen én draag je bij aan een beter milieu, als afval goed gescheiden wordt kan het namelijk gerecycled worden. Wil je meer weten over hoe dat moet? Kijk dan op de website van Kassa of op de afvalscheidingswijzer.

CoronaCheck
27-09-2021 - 16:13

Nu de overheid heeft aangegeven dat een QR-code verplicht wordt in horeca e.d. zijn daarover de eerste vragen bij ons binnengekomen vanuit cliënten en familieleden die graag met hun naaste(n) of met hun familie op stap willen. Als u gevaccineerd bent, betekent dit dat u of uw familie via de normale route een QR-code kan aanvragen met de DigiD.

Mocht u of uw naaste geen DigiD hebben, dan is onderstaande link goed om te raadplegen:

Geen DigiD, smartphone of computer?

Contactloos geld opnemen
22-09-2021 - 06:31

Bij steeds meer winkels kunt u uw boodschappen/producten afrekenen door contactloos te pinnen. Als het bedrag lager is dan €25,00 hoeft u zelfs geen pincode meer in te voeren. Handig toch?

Contactloos geld opnemen is echter (nog) niet mogelijk. Als u op een pinautomaat een blokje/doosje ziet met het symbool voor contactloos betalen, is dit waarschijnlijk een apparaatje waarmee gegevens van uw pas gekopieerd worden óf de pincode wordt afgelezen.

Let dus goed op en meld dit direct bij uw bank of de politie. 

Bron: bnnvara/kassa

Bron: avrotros/opgelicht

Veilig bankieren
22-09-2021 - 06:27

Heeft u wel eens een sms, mail of appje gehad waarin gevraagd werd om uw bankgegevens? Of bent u wel eens telefonisch benaderd met de vraag om geld over te maken? Dan is de kans groot dat iemand u probeerde op te lichten. Uw bank zal nooit op een van deze manieren informatie bij u opvragen! U kunt dergelijke berichten het beste verwijderen, of de telefoon direct ophangen. 

Wilt u meer weten over fraude? Of wilt u tips om valse berichten te herkennen? Neem dan eens een kijkje op www.veiligbankieren.nl 

Valse Sms-berichten
08-07-2021 - 08:17

Er zijn op dit moment criminelen actief via SMS.

Zij sturen bijvoorbeeld een bericht dat uw bankpas vervangen moet worden. Uw bank stuurt nooit een bericht via SMS, en bovendien regelt uw dossierbeheerder dat voor u. Mocht u zo'n sms ontvangen verwijder hem dan direct.

Berichtgeving Rabobank
08-07-2021 - 08:16

Vanaf 1 september worden de tarieven van de Rabobank voor contant geld aangepast. 

Geld storten kunt u 4 keer per jaar voor € 2,25. Als u vaker geld stort kost het € 9,50 per keer.

Pinnen bij een automaat van de Rabobank of Geldmaat blijft gratis, maar als u bij een andere bank geld opneemt kost dat € 0,75 per keer.

TIP: in de meeste winkels in Nederland kunt u uw boodschappen met pin betalen. Dit kost geen geld.

Vacature Aspirant mentor

Bewindvoerderskantoor Kroezen in Vortum Mullem behartigt sinds 1986 op professionele wijze de belangen van +/- 2000 cliënten via budgetbeheer, beschermingsbewind, mentorschappen en curatelen en nalatenschappen. Inmiddels zijn hiervoor zo’n 32 bewindvoerders en 10 mentoren verbonden aan een van onze vestigingen. De vraag naar bewindvoering, mentorschap en curatele groeit nog steeds. Als gevolg daarvan zijn wij voor onze vestiging in Vortum Mullem per direct op zoek naar een aspirant mentor voor 32 tot 40 uur per week.

Taken

 • Behartigt de persoonlijke belangen van rechthebbende
 • Heeft de regie over verzorging, verpleging, behandeling en begeleiding van rechthebbende
 • Heeft contact met rechthebbende, zorgaanbieders, behandelaren en andere betrokkenen
 • Stelt bezoekverslagen op
 • Stelt plan van aanpak op voor/met rechthebbende
 • Stelt mentorschaps- en curateleverslagen op
 • Dient verzoeken tot ondercuratelestelling of mentorschap in bij de rechtbank
 • Kan omgaan met verschillende religies en culturele achtergronden
 • Verwerkt binnenkomende mondelingen en schriftelijke informatie in het desbetreffende softwaresysteem
 • Treedt op wanneer er fouten gemaakt (dreigen te) worden inzake rechthebbende
 • Treedt terug wanneer het goed gaat met rechthebbende
 • Voert overleg met andere mentoren/curatoren en directie
 • Vervangt collega mentoren/curatoren tijden afwezigheid

Functie-eisen

 • Een door het LKB goedgekeurde Wo, HBO of MBO opleiding
 • Kennis van de kwaliteitseisen en LOVCK-richtlijnen
 • Werkervaring in de zorg is gewenst
 • Kennis van diverse ziektebeelden
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
 • Kennis van CIZ indicaties, Gemeente indicaties, Zorg- dienstverleningsovereenkomsten, Zorg en Behandelplannen, etc.
 • Kennis van aanbod van zorg, WLZ en WMO
 • Kennis van de juridische wetgeving met betrekking tot mentorschap en curateles
 • In bezit van Rijbewijs B

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een startsalaris van €2.450,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Wij bieden als secundaire arbeidsvoorwaarden reiskostenvergoeding, een aantrekkelijke pensioenregeling (67% betaalt Kroezen), flexibele start- en eindwerktijd, en 25 vakantiedagen.

We zien uw sollicitatie graag tegemoet. U kunt uw sollicitatie indienen via indeed.nl.

 

Diensten

Budgetbeheer

Budgetcoach

Lees meer
Bewindvoering

Bewindvoering

Lees meer
Mentorschap

Mentorschap

Lees meer
Curatele

Curatele

Lees meer
Nalatenschappen

Nalatenschappen

Lees meer
Staat de dienst die u zoekt er niet tussen? Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder. Contact opnemen
Nieuws en actualiteiten ›