Afscheid Resi Krupers
17-05-2022 - 08:42

Eerder dit jaar heeft onze directeur, Resi Krüpers, na 31.5 jaar afscheid genomen van ons kantoor om te gaan genieten van haar welverdiende pensioen.

Op vrijdag 20 mei a.s. vieren we een afscheidsfeestje.  Ons kantoor is dan vanaf 15.30 uur niet meer bereikbaar.

Volgende week maandag zijn wij u weer graag van dienst.

Hemelvaartsdag
28-04-2022 - 00:08

Op donderdag 26 mei (Hemelvaartsdag) en vrijdag 27 mei is  is ons kantoor gesloten. U ontvangt gewoon uw leefgeld op deze dagen.

De spreekuren van donderdag en vrijdag vervallen.

Als u vragen heeft, kunt u contact opnemen met uw bewindvoerder.

Bankkosten bewindvoerder
19-04-2022 - 09:20

Sinds 2020 mogen bewindvoerders jaarlijks bankkosten in rekening brengen bij al hun cliënten. Dit bedrag was in de afgelopen jaren € 6,00, maar is kortgeleden verhoogd naar € 10,00 voor het jaar 2022. Het bedrag van € 6,00 is eerder dit jaar al van uw bankrekening geïncasseerd, maar er zal dus binnenkort nog € 4,00 extra afgeschreven worden i.v.m. de genoemde wijziging.

CoronaCheck
27-09-2021 - 16:13

Nu de overheid heeft aangegeven dat een QR-code verplicht wordt in horeca e.d. zijn daarover de eerste vragen bij ons binnengekomen vanuit cliënten en familieleden die graag met hun naaste(n) of met hun familie op stap willen. Als u gevaccineerd bent, betekent dit dat u of uw familie via de normale route een QR-code kan aanvragen met de DigiD.

Mocht u of uw naaste geen DigiD hebben, dan is onderstaande link goed om te raadplegen:

Geen DigiD, smartphone of computer?

Contactloos geld opnemen
22-09-2021 - 06:31

Bij steeds meer winkels kunt u uw boodschappen/producten afrekenen door contactloos te pinnen. Als het bedrag lager is dan €25,00 hoeft u zelfs geen pincode meer in te voeren. Handig toch?

Contactloos geld opnemen is echter (nog) niet mogelijk. Als u op een pinautomaat een blokje/doosje ziet met het symbool voor contactloos betalen, is dit waarschijnlijk een apparaatje waarmee gegevens van uw pas gekopieerd worden óf de pincode wordt afgelezen.

Let dus goed op en meld dit direct bij uw bank of de politie. 

Bron: bnnvara/kassa

Bron: avrotros/opgelicht

Veilig bankieren
22-09-2021 - 06:27

Heeft u wel eens een sms, mail of appje gehad waarin gevraagd werd om uw bankgegevens? Of bent u wel eens telefonisch benaderd met de vraag om geld over te maken? Dan is de kans groot dat iemand u probeerde op te lichten. Uw bank zal nooit op een van deze manieren informatie bij u opvragen! U kunt dergelijke berichten het beste verwijderen, of de telefoon direct ophangen. 

Wilt u meer weten over fraude? Of wilt u tips om valse berichten te herkennen? Neem dan eens een kijkje op www.veiligbankieren.nl 

Valse Sms-berichten
08-07-2021 - 08:17

Er zijn op dit moment criminelen actief via SMS.

Zij sturen bijvoorbeeld een bericht dat uw bankpas vervangen moet worden. Uw bank stuurt nooit een bericht via SMS, en bovendien regelt uw dossierbeheerder dat voor u. Mocht u zo'n sms ontvangen verwijder hem dan direct.

Budgetcoach

Een budgetcoach of een budgetbeheerder: wat past bij u?

Gedurende ons hele leven, krijgen we te maken met financiën. Van jongs af aan door  een spaarrekening die ooit door ouders is afgesloten voor toekomstige doelen. Via het eerste vakantiewerk, het volgen van een studie en het staan op eigen benen. Al deze fases zorgen voor andere prioriteiten en doelstellingen op financieel gebied.  Het maken van de juiste financiële beslissingen op deze momenten, kan lastig zijn. Dit kan leiden tot financiële problemen, waarbij u geen (over)zicht meer heeft op uw financiën.

Op zo’n moment in uw leven kan het fijn zijn dat u door een professional geholpen wordt.

Budgetcoach

U vindt het moeilijk om uw financiën op een rijtje te krijgen en heeft even geen grip op uw financiële situatie. Dit kan komen omdat u minder inkomen heeft door ontslag, ziekte of een scheiding of u heeft een aantal kleine schulden.

Dan is een budgetcoach misschien iets voor u.

Een budgetcoach stelt met u een budgetplan op met daarin de vaste inkomsten en uitgaven. Ook wordt gekeken voor welke kosten maandelijks moet worden gereserveerd. De budgetcoach geeft u advies over financiële keuzes die u kunt maken. U beheert zelf uw bankrekening, zorgt zelf voor inkomen en betaalt alle rekeningen. Budgetcoaching kan enkele weken tot enkele maanden duren. U betaalt de budgetcoach per uur of per afgenomen dienst

Budgetbeheerder

U weet niet meer hoe u het allemaal moet regelen en maakt zich heel veel zorgen om uw financiën. U heeft het gevoel dat er geen licht is aan het einde van de tunnel. Dit kan komen omdat het u zelf niet meer lukt om uw achterstanden te betalen of er is beslag gelegd op uw loon of uitkering.

Een budgetbeheerder kan u helpen.

De budgetbeheerder beheert uw bankrekening en betaalt uw vaste lasten en andere afgesproken kosten. Het deel dat daarna overblijft, wordt aan u overgemaakt. Daarvan koopt u de wekelijkse boodschappen, kleding en alle andere zaken die nodig zijn. U kunt samen ook de afspraak maken dat een deel van het geld wordt gespaard. U blijft zelf wel verantwoordelijk voor het verwerven van inkomsten. Wel kunnen we met u meekijken of u alles krijgt waar u recht op heeft. En indien afgesproken dit ook voor u aanvragen.

Budgetbeheer is altijd voor een langere periode. Budgetbeheer kan eventueel ook worden gecombineerd met een al lopend schuldhulpverleningstraject. U betaalt een maandelijks tarief voor de budgetbeheerder.

Budgetbeheerder vs. Budgetcoach

Het grootste en misschien wel belangrijkste verschil tussen budgetbeheer en Budgetcoaching is het beheer van uw gelden.

Bij budgetbeheer wordt het beheer van het geld van u overgenomen, is de budgetbeheerder verantwoordelijk voor de betaling van vaste lasten en ander afgesproken kosten en krijgt u de zeggenschap over het resterende leefgeld. Bij Budgetcoaching blijft u de beheerder van uw budget en bent u ook als enige verantwoordelijk voor de betaling van vaste lasten en overige rekeningen.

Nieuws en actualiteiten ›