Bereikbaarheid kantoor Elst
29-09-2022 - 09:56

Momenteel kampt ons kantoor in Elst met een stroomstoring. Het kan daardoor zijn dat Elst telefonisch slechter bereikbaar is. Probeert u het op een later tijdstip nogmaals of gebruik ons contactformulier. Wij hopen de storing zo snel mogelijk te verhelpen. Onze excuses voor het ongemak.

Tariefwijziging energieleverancier
28-09-2022 - 07:01

Er is veel commotie ontstaan over de tariefwijzigingen die een aantal energieleveranciers vorige week bekend hebben gemaakt. Deze wijzigingen zouden ingaan op 1 oktober a.s., terwijl de wettelijke termijn voor dergelijke wijzigingen 30 dagen bedraagt. Minister Jetten (Klimaat en Energie) heeft daarom deze bedrijven opgeroepen zich aan deze wettelijke termijn te houden.

Ondertussen heeft de Autoriteit Consument en Markt (ACM) een brief aan de energiebedrijven gestuurd, waarin zij toelicht waarom de 30 dagen-termijn zo belangrijk is voor consumenten. De ACM laat hierbij ook weten dat zij bevoegd is op te treden indien deze termijn niet wordt gehanteerd.

Op de website van de ACM kunnen consumenten een voorbeeldbrief downloaden om een klacht in te dienen tegen een tariefwijziging die minder dan 30 dagen van te voren bekend wordt gemaakt.

Bronnen: NOS, ACM 

Zie ook: voorbeeldbrief klacht ACM

Prinsjesdag 2022
21-09-2022 - 06:25

Op Prinsjesdag maakt het kabinet altijd de plannen voor het volgende jaar bekend. Dit jaar was de hoop erop gevestigd dat er maatregelen getroffen zouden worden om de koopkracht te verbeteren. Gelukkig gaat dat ook gebeuren! Zie hieronder een aantal wijzigingen:

  • Het minimumloon gaat omhoog;
  • De toeslagen gaan omhoog;
  • De inkomstenbelasting wordt verlaagd en de arbeidskorting verhoogd;
  • Er komt een maximumprijs voor energie tot eind 2023;

 

Volgens het Centraal Planbureau zullen deze (en andere) maatregelen zorgen voor een koopkrachtstijging van 3,9% in 2023 en dat is natuurlijk goed nieuws!

Let wel: gas en stroom blijven duur, zie hieronder een aantal slimme bespaartips.

Kijk op NU.nl en NOS.nl voor meer informatie over deze en alle andere wijzigingen.

Besparen, besparen, besparen!
15-09-2022 - 07:01

Het is een terugkerend thema en niet alleen op onze website! Op de radio, in nieuws- en actualiteitenprogramma's, op social media en misschien ook wel bij u thuis. Gelukkig zijn er op internet een hoop slimme tips te vinden en daarom delen we er nog maar eens een paar! 

Bron: Milieu Centraal

Afbeelding nieuwsbericht
Red jij het nog?
08-09-2022 - 10:09

Steeds meer mensen maken zich zorgen over de hoge inflatie en vragen zich af hoe ze de eindjes aan elkaar moeten knopen. Daarom is het programma ‘Kassa’ van BNNVARA afgelopen maandag (05-09) een campagne gestart om aan iedereen die zich zorgen maakt, ruimte te geven om zich daarover uit te spreken:

Kortom, waar ben je het meest bezorgd over? Wij horen graag jouw verhaal. Gebruik de hashtag #IkRedHetNietMeer op sociale media, vertel iets over jouw zorgen en deel het met ons via de hashtag #KassaTV op de mention @kassa_bnnvara (Twitter) of @bnnvarakassa (Instagram). We houden je op de hoogte via onze sociale-mediakanalen.

Maak jij je ook zorgen? Of heb je misschien slimme tips voor anderen? Deel die dan!

Wil jij hulp bij het maken van een overzicht van alle inkomsten en uitgaven? Wil je graag dat iemand een keer met je meekijkt of je kunt besparen op je vaste lasten? Of heb je andere vragen over je financiën? Neem dan (vrijblijvend) contact met ons op: 0485 - 572 422.

Bron: BNNVARA

Btw-verlaging energie
24-05-2022 - 09:02

Per 1 juli wordt de BTW op gas en stroom tijdelijk verlaagd van 21% naar 9%. Toch lijkt dat voor veel huishoudens nog niet de oplossing te zijn voor de enorm snel gestegen energieprijzen. Ondanks de verlaging van de BTW, zijn de kosten ruim 70% hoger ten opzichte van vorig jaar. Verschillende Nederlandse gemeenten hebben hierover al aan de bel getrokken bij het kabinet. 

Bronnen:
Nidbud
Radar AVROTROS

Afval scheiden
24-05-2022 - 08:59

Wellicht heb je er nog nooit bij stil gestaan, maar afval scheiden is een milieuvriendelijke manier om geld te besparen. In de meeste gemeentes worden bepaalde afvalsoorten namelijk gratis opgehaald, bijvoorbeeld PMD (plastic, metalen verpakkingen en drinkpakken) en papier. Door afval te scheiden kun je dus geld besparen én draag je bij aan een beter milieu, als afval goed gescheiden wordt kan het namelijk gerecycled worden. Wil je meer weten over hoe dat moet? Kijk dan op de website van Kassa of op de afvalscheidingswijzer.

Dalende koopkracht
11-03-2022 - 08:36

Misschien heeft u er ook al iets over gelezen, gezien of gehoord, maar er wordt voorspeld dat de koopkracht flink zal dalen. Maakt u zich daar zorgen over? Blijf er niet mee rondlopen en neem gerust contact met ons op om die zorgen te bespreken, of kijk op de website van het Nibud voor slimme bespaartips voor de boodschappen of uw energieverbruik

Stijgende energierekening
18-10-2021 - 13:00

U heeft er vast al iets over gehoord of gelezen: de stijgende kosten van gas. Op dit moment zijn de prijzen hoger dan ze ooit geweest zijn. Dit baart veel Nederlanders (terecht) zorgen.

Om te voorkomen dat de energierekening onbetaalbaar wordt trekt de Nederlandse overheid 3 miljard euro uit. Grotendeels wordt dit geld ingezet om de belasting op gas en stroom te verlagen en het restant zal worden besteed in de vorm van subsidies voor verduurzaming.

Maar gelukkig kunt u ook zelf iets doen om te voorkomen dat de kosten de pan uit rijzen door op de volgende dingen te letten. Kijk voor handige tips op Nu.nl

Bron:

Nos.nl

CoronaCheck
27-09-2021 - 16:13

Nu de overheid heeft aangegeven dat een QR-code verplicht wordt in horeca e.d. zijn daarover de eerste vragen bij ons binnengekomen vanuit cliënten en familieleden die graag met hun naaste(n) of met hun familie op stap willen. Als u gevaccineerd bent, betekent dit dat u of uw familie via de normale route een QR-code kan aanvragen met de DigiD.

Mocht u of uw naaste geen DigiD hebben, dan is onderstaande link goed om te raadplegen:

Geen DigiD, smartphone of computer?

Budgetcoach

Een budgetcoach of een budgetbeheerder: wat past bij u?

Gedurende ons hele leven, krijgen we te maken met financiën. Van jongs af aan door  een spaarrekening die ooit door ouders is afgesloten voor toekomstige doelen. Via het eerste vakantiewerk, het volgen van een studie en het staan op eigen benen. Al deze fases zorgen voor andere prioriteiten en doelstellingen op financieel gebied.  Het maken van de juiste financiële beslissingen op deze momenten, kan lastig zijn. Dit kan leiden tot financiële problemen, waarbij u geen (over)zicht meer heeft op uw financiën.

Op zo’n moment in uw leven kan het fijn zijn dat u door een professional geholpen wordt.

Budgetcoach

U vindt het moeilijk om uw financiën op een rijtje te krijgen en heeft even geen grip op uw financiële situatie. Dit kan komen omdat u minder inkomen heeft door ontslag, ziekte of een scheiding of u heeft een aantal kleine schulden.

Dan is een budgetcoach misschien iets voor u.

Een budgetcoach stelt met u een budgetplan op met daarin de vaste inkomsten en uitgaven. Ook wordt gekeken voor welke kosten maandelijks moet worden gereserveerd. De budgetcoach geeft u advies over financiële keuzes die u kunt maken. U beheert zelf uw bankrekening, zorgt zelf voor inkomen en betaalt alle rekeningen. Budgetcoaching kan enkele weken tot enkele maanden duren. U betaalt de budgetcoach per uur of per afgenomen dienst

Budgetbeheerder

U weet niet meer hoe u het allemaal moet regelen en maakt zich heel veel zorgen om uw financiën. U heeft het gevoel dat er geen licht is aan het einde van de tunnel. Dit kan komen omdat het u zelf niet meer lukt om uw achterstanden te betalen of er is beslag gelegd op uw loon of uitkering.

Een budgetbeheerder kan u helpen.

De budgetbeheerder beheert uw bankrekening en betaalt uw vaste lasten en andere afgesproken kosten. Het deel dat daarna overblijft, wordt aan u overgemaakt. Daarvan koopt u de wekelijkse boodschappen, kleding en alle andere zaken die nodig zijn. U kunt samen ook de afspraak maken dat een deel van het geld wordt gespaard. U blijft zelf wel verantwoordelijk voor het verwerven van inkomsten. Wel kunnen we met u meekijken of u alles krijgt waar u recht op heeft. En indien afgesproken dit ook voor u aanvragen.

Budgetbeheer is altijd voor een langere periode. Budgetbeheer kan eventueel ook worden gecombineerd met een al lopend schuldhulpverleningstraject. U betaalt een maandelijks tarief voor de budgetbeheerder.

Budgetbeheerder vs. Budgetcoach

Het grootste en misschien wel belangrijkste verschil tussen budgetbeheer en Budgetcoaching is het beheer van uw gelden.

Bij budgetbeheer wordt het beheer van het geld van u overgenomen, is de budgetbeheerder verantwoordelijk voor de betaling van vaste lasten en ander afgesproken kosten en krijgt u de zeggenschap over het resterende leefgeld. Bij Budgetcoaching blijft u de beheerder van uw budget en bent u ook als enige verantwoordelijk voor de betaling van vaste lasten en overige rekeningen.

Nieuws en actualiteiten ›